Kulturforeningen

  Tysted

 
Home > Presse
Home
Det Kongelige Operaakademi
2 + 1/2 spanske i det danske
Jacob
Vicente David Martin
Neus Roig Abella
Program
Yolanda
Om Yolanda Marin
Om Carles Budo
Program for Yolanda Marin
Film med Yolanda
Las Tres Sopranos
Program for Las Tres Sopranos
Om Las Tres Sopranos
Erika Escriba
Program for Erika Escriba
Film med Erika Escriba
South African Ensemble
Jacob Christensen koncert marts 2016
Presse
Links
Om os

 
 
  Presse

 

 

2 1/2 spanske i det danske

Pressen er velkommen til at kontakte Ole Riis (oleriis@hotmail.com) for yderligere billeder og materiale.

 

 

Las Tres Sopranos

 

Pressemeddelelse:

Tre Spanske Sopraner

Nogle af Spaniens helt store stemmer kommer til Thisted!

Foreningen Tysted har lidt specielle forbindelser ind i den spanske operaverden, som den så heldigvis benytter sig af.

En flot koncert i februar, en fyldt Teutonersal i Thisted og en sanger, der betog sit publikum med sin helt enestående stemme og udstråling skabte forventning om meget mere.

Egentlig var det tanken kun at lave en enkelt årlig koncert, men reaktionen efter denne førte koncert var et tydeligt ønske om, at der blev fulgt op den succes så hurtigt som muligt.

Og så viste der sig pludselig en mulighed, da tre af de helt store lyriske spanske stemmer sagde ja til at gå sammen i programmet ”De Tre Sopraner”.

Tre sopraner i samme koncert – med glød og temperament som kun kan komme fra Spanien!

Og det gør de – samtidig med, at de tager hele turen fra Valencia i Spanien til Thisted, kun for at give denne ene koncert i Danmark. Dagen efter tager de hjem igen og videre ud til koncerter i forskellige operahuse.

Men den 2. oktober havde de tre alle en mulighed for at sammen at tage til Thy og da de kender en thybo rigtig godt, gik der kun et kvarter inden de alle havde sagt ja, da henvendelsen fra Thy kom.

Et musikalsk ”Babettes Gæstebud”.

I et forrygende program, hvor første del består af nogle af de største arier fra operaverdenen, og en anden del med fejende smuk spansk zarzuela vil de tre sopraner - Carmen Teresa Bou Soler, Dolores Lahuerta Gorbe og María García Maciá skabe en uforglemmelig aften.

Aftenen kredser om operaen – både som vi kender den og med den inspiration, den har været for den spanske zarzuela.

Sangerne ledsages af den spanske pianist med danske rødder Laïla Barnat. 

De tre sopraner, aftnens program og små videoklip præsenteres på www.tysted.dk

Koncerten finder sted i Thisted Musikteater onsdag den 2. oktober kl. 19:30.

Billetter kan købes hos Thy Turistbureau og billetprisen er 240 kr.

Er man en gruppe, der gerne vil sidde sammen, vil vi gøre alt det, vi kan for at efterkomme ønsket – så længe borde haves!

Arrangør: Kulturforeningen Tysted

Uden hjælp fra Sparekassen Thy ville det ikke have været muligt at lave denne koncert, så vi kan ikke takke dem nok for at træde til med støtte og opbakning.

Sponsor: Sparekassen Thy

 

Første koncert i Tysted var med:

Erika Escriba Astaburuaga

Erika Escriba Astaburuaga studerede sang på konservatoriet i Valencia, Spanien, med sopran Gloria Fabuel - og perfektionerede siden sin uddannelse med Ernesto Palacio og Ileana Cotrubas.

Hun blev valgt til Accademia Santa Cecilia i Rom af Renata Scotto og fik herefter et stipendium fra Academia de Villecrozei, hvor hun fortsatte kurser med Dalton Baldwin og Lorraine Nubar. Dette ophold blev fulgt op af en specialisering i barok opera under ledelse af Christophe Rousset.

Erika Escriba har vundet  internationale konkurrencer i Spanien og Frankrig, og sin debut som operasanger fik hun  i Catalonien med rollen som Manon – et værk af Jules Massenet.

 I 2009 fik hun rollen som Norina i Teatro Real i Madrid, Spaniens ”nationalopera”, i operaen Don Pasquale af Donizetti.

Hendes repertoire spænder fra tidlig barok til nutidige komponister – med speciel forkærlighed for den franske sang, lieder, spansk musik, barok zarzuela og fransk og italiensk opera.

Carlos Apellániz

Carlos Apellániz begyndte sine musikalske studier på "L' École Nationale de Musique Bayonne-Côte-Basque" med pianist Françoise Doué. Her blev han tildelt  "MÉDAILLE D’OR  A L 'UNANIMITÉ”

Senere opnåede han førstepræmien for klaver og førsteprisen ved en konkurrence indenfor kammermusik, og herefter førstepræmier ved Infanta Cristina (Madrid 1992), PRIMER PREMIO Marisa Montiel (Jaén 1992), Melilla, 1994, Albacete 1994, FLAMME (Paris 1994).

Carlos Apellániz afsluttede sin uddannelse ved bl.a.  Alicia de Larrocha, Leon Fleisher, Dario Da Rosa, François-René Duchable - han kombinerer nu sit pædagogiske arbejde som professor i klaver ved den musikkonservatoriet i Valencia med sine forestillinger bl.a med "Grup Instrumental de Valencia", med talrige koncerter som solopianist og som her, som akkompagnatør.

 

Tryk og få et større billede

 

Pamflet - kan printes, trykkes på begge sider og foldes

            

 

En koncert i samarbejde med Rotary i Thisted

Sponsor ::