Kulturforeningen

Tysted

 
Home > South African Ensemble
Home
Det Kongelige Operaakademi
2 + 1/2 spanske i det danske
Jacob
Vicente David Martin
Neus Roig Abella
Program
Yolanda
Om Yolanda Marin
Om Carles Budo
Program for Yolanda Marin
Film med Yolanda
Las Tres Sopranos
Program for Las Tres Sopranos
Om Las Tres Sopranos
Erika Escriba
Program for Erika Escriba
Film med Erika Escriba
South African Ensemble
Jacob Christensen koncert marts 2016
Presse
Links
Om os

 


 
 

The South African Opera Ensemble

 

 

Kulturforeningen Tysted var, i samspil med Nelson Mandelas datter Zindzi Mandela, vært for en af 19 koncerter på danmarksturné

Lørdag 14. november 2015 kl. 19:30 holdtes den i Thisted Kirke - en helt speciel koncert.

Vi fik besøg af The South African Opera Ensemble, som i to gange 45 minutter gav prøver på populære operaværker, musicals, sprituals & gospel samt afrikanske sange.

Ensemblet bestod af sopran Loveline Madumo, baryton Thabang Senekal og pianaist Eugene Joubert – tre kunstnere, der udover at være skattede i Sydafrika alle er i færd med internationale karrierer. Der står både Fjernøsten, Nordamerika og dele af Europa på deres CV’er – og nu kom Danmark til også. Deres optræden hos os var en af 20 koncerter i en landsomfattende danmarksturné.

Eugene Joubert har bl.a. spillet i Kennedy Centre for Performing Arts i Washington, og Thabang Senekal sang i 2014 titelpartiet i en ny sydafrikansk opera Madiba om Mandelas liv og gerninger.

Soweto-stjerne har stiftet fond til støtte for township-børn.

Udover at have en meget stor stemme er sopran Loveline Madumo en dygtig performer, som i sjælden grad ér det, hun synger. Hun er født og opvokset i Soweto – under apartheid de sortes South West Township i markant afstand fra de hvides Johannesburg og stadig i stort omfang en blikby, en fattig township med en millionbefolkning.

Nogle mennesker opdagede hendes stemme og sørgede for, i samspil med hendes forældre, at hun fik en uddannelse helt frem til konservatoriet. I taknemlighed har hun stiftet en fond, Loveline Arts Foundation, med det formål at hjælpe musikalske børn i sydafrikanske townships til en uddannelse. Det var aftalt, at halvdelen af eventuelle overskud fra de 19 koncerter i Danmark skulle tilfalde fonden og et beløb fra koncerten blev tilsendt denne.