Kulturforeningen

Tysted

 
Home > Jacob Christensen koncert marts 2016
Home
Det Kongelige Operaakademi
2 + 1/2 spanske i det danske
Jacob
Vicente David Martin
Neus Roig Abella
Program
Yolanda
Om Yolanda Marin
Om Carles Budo
Program for Yolanda Marin
Film med Yolanda
Las Tres Sopranos
Program for Las Tres Sopranos
Om Las Tres Sopranos
Erika Escriba
Program for Erika Escriba
Film med Erika Escriba
South African Ensemble
Jacob Christensen koncert marts 2016
Presse
Links
Om os

 


 
 

Violinkoncert med Jacob Christensen Fabuel

 

Søndag den 20. marts i Thisted Musikteater kl. 19:30

 

Jacob er kun 16 år gammel, men har allerede en lang årrække med sin violin bag sig - han startede da han var kun tre år gammel.

Med en spansk mor fra Valencia og en dansk far i Thisted bærer han tydeligt kulturen fra både Middelhavet og Vesterhavet med sig.

De første ni år fulgte han Suzukimetoden, hvorefter lærere fra Valencia, Moskva og Madrid tog over, hvilket førte til den første prisvindende internationale konkurrence i Geneve "Concurs International de Jeunes Musiciens", hvor han vandt førstepræmien. Ved den lejlighed fik også pressen øjnene op for det unge talent og som fjortenårig stod han for første gang som solist foran et symfoniorkester.

I februar 2013 debuterede han med "Consierto para violin en re menor" af Tartini med Orquestra Santa Cecilia de Cullera, dirigeret af Salvador Sebastian. En koncert, der blev gentaget flere gange bl.a. i Geneve.

Jacobs store interesse er i kammermusiksammenhænge og i flere forskellige ensembler har han givet en lang række koncerter.

I 2015 blev han inviteret til Los Angeles for der at optræde som solist ved Dana Point Symphony Orcestra og igen stod han med fuldt symfoniorkester bag sig på en turne i Californien, hvor der blev givet flere koncerter.

Sideløbende med deltagelse i en række masterclasser, har Jacob været så heldig at blive undervist af nogle af de allerbedste violinlærere og som et sjovt kuriosum blev han bedt om at spille Maxim Vengarovs parti under en række koncerter med Master Chamber Players før de med Vengarov som solist gav koncert i Østeruropa.

Efter koncerten i Palau de la Musica i Valencia, Spanien, med symfoniorkesteret Orquestra de Valencia, beskrev musikanmelderen i Levante Jacobs præstation i sin fortolkning af Mendelssohns Concierto para violin en mi menor, op 64 som værende udført af en ung violinist der var "mere end et vidunderbarn" - et skudsmål Jacob med nærmest vestjysk beskedenhed smiler ad og med let hovedrysten bare kommenterede med et "skægt, men det er altså bare noget han finder på"

Med sig bringer Jacob pianisten Carlos Apellaniz, som både thyboer og morsingboer havde glæden af at høre, da han akkompagnerede den spanske sopran Erika Escriba, da hun besøgte os.

Man kan se en video med et interview fra Skive Folkeblad HER - og i samme video er der til højre små klip fra andre koncerter, men tag jer ikke af lyd- og billedkvalitet!

Se meget mere om Jacob HER

Billetter a 150 kr. kan købes hos Thy Turistbureau, Store Torv i Thisted eller direkte ved at bruge dette link til visitthy.dk

Er du ung eller under uddannelse bruger du linket her, da du får rabat med en billetpris på 50 kr.

 

Carlos Apellániz

Carlos Apellániz begyndte sine musikalske studier på "L' École Nationale de Musique Bayonne-Côte-Basque" med pianist Françoise Doué. Her blev han tildelt  "MÉDAILLE D’OR  A L 'UNANIMITÉ”

Senere opnåede han førstepræmien for klaver og førsteprisen ved en konkurrence indenfor kammermusik, og herefter førstepræmier ved Infanta Cristina (Madrid 1992), PRIMER PREMIO Marisa Montiel (Jaén 1992), Melilla, 1994, Albacete 1994, FLAMME (Paris 1994).

Carlos Apellániz afsluttede sin uddannelse ved bl.a.  Alicia de Larrocha, Leon Fleisher, Dario Da Rosa, François-René Duchable - han kombinerer nu sit pædagogiske arbejde som professor i klaver ved den musikkonservatoriet i Valencia med sine forestillinger bl.a med "Grup Instrumental de Valencia", med talrige koncerter som solopianist og som her, som akkompagnatør.

 

PROGRAM

CONCIERTOS EN DINAMARCA

Marzo 2016

Violín:  JACOB CHRISTENSEN

Piano: CARLOS APELLÁNIZ

 

FØRSTE AFDELING

Chaconne (Partita D minor) J. S. BACH

(violin solo)

SOUVENIR D’UN LIEU CHERP  I. TCHAIKOVSKY

“Mélodie”

“Méditation”

 

ANDEN AFDELING

Caprice 13 Op. 1N. PAGANINI

Caprice 23 Op.1

(violin solo)

Scherzo Tarantelle H. WIENIAWSKI

Violin concerto in E Minor Op. 64F MENDELSSOHN

I. Allegro molto apassionato